søndag 11. desember 2011

Oppskrifter på julegodis!!

Har fått spørsmål om oppskriftene på julegodisen min.... Så her kommer de!!!!




Myke fløtekarameller!!






100g smør (ekte smør gir bedre resultat enn margarin synes jeg)
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker












Jeg lager dobbel porsjon når jeg først er i gang!!


  •  Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp. 
  • Når det hele begynner å tykne, og bli litt mørkere på farge sjekker man      temperatur (118- 120 grader). Man kan også teste med å ta litt på en skje og sette i iskaldt vann for å kjenne på konsistensen på den måten.
  • Når massen er ferdig helles det hele i en teflonbelagt form eller man kan bruke en form kledt med bakepapir. 
  • La massen stå kjølig et par timer. Skjær opp og pakk inn i cellofan. (de er litt klissete og vil feste seg til hverandre om de ikke pakkes inn)


Peanøtt/marshmallows/rosin- konfekt!!

1 plate kokesjokolade (jeg har valgt den lyse varianten, men er nok godt med mørk også!!)
1 ss delfiafett
salte peanøtter (grovhakk de litt)
rosiner
marshmallows (klipp de opp i små biter)












Her må det lages dobbel porsjon!!! Det blir ca 50 biter



  • smelt sjokolade og delfiafett i vannbad.
  • rør inn så mye peanøtter, rosiner og marshmallows du ønsker å ha i. Velg selv blandingsforhold mellom de ulike ingrediensene.
  • Fyll oppi små konfektformer, og sett kaldt. 
  • Oppbevares i kjøleskap etter laging.

Mintstenger!!

50 g hvetemel
1 dl melk
500g melis
6-10 dråper peppermynteolje

100g kokesjokolade
50 g kokosfett
150 g kokosmasse












blir ganske mange av en posjon. dobbel blir i hvertfall veldig mye!!! Fint hvis du skal gi vekk noe til jul å lage mange da...


  • kok melk og mel til en tykk og klumpfri masse.
  • Avkjøl massen og rør inn melis. Kna godt sammen.
  • trill kuler eller stenger, og sett disse kaldt. Gjerne i fryseren. Da stivner sjokoladen fort når den skal på!!!
  • smelt kokesjokolade med kokosfett i vannbad.
  • dypp mintstengene i sjokoladen og rull dem i kokos. 
  • disse er best å servere kalde. Lagre dem gjerne i fryseren!!
Ha en søøøøt juletid!!!!
Og lykke til med konfekten!!!

4 kommentarer:

  1. Takk og takk, og tuuusen takk ♥ No ska d bakes på Skogmo Gods ;o)

    SvarSlett
  2. Oiiii holy bananas... det er i Overhalla superkondioren holder til :)
    mmmm
    God førjulstid :)
    Klem

    SvarSlett
  3. Ja da Håvard!!! har tænkt å skift yrke sjø... Bli konditør æ no =)=)=) go adventstid te dåkk å. Gi ungan ein klæm fra mæ å Isak!!!

    SvarSlett