mandag 28. november 2011

Nye gardiner...

Da ble det jaggu meg nye gardiner :-)
Fant ikke noen ferdigsydde som jeg likte. Jeg ville ha hvite gardiner som jeg tenkte å pimpe litt ekstra.. Men fant ikke enkle hvite gardiner. Var bare masse mønster og pynt på fra før.... 
Så jeg kjøpte meg ensfarget bomullsstoff og hvitt heklegarn og begynte å hekle blonder som jeg tenkte å brukte til knytehemper i toppen av gardina :-)


Så kjøpte jeg meg brodertråd i sølv som jeg sydde teksten "home, sweet home." i tillegg strøyk jeg på et strykemerke med bilde av en engel. Da ble de litt "julete", men kan godt hengte på sommeren også!!!!


Her er resultatet; 






Må få sydd en til maken + stryke de nå så....
er det bare å få byttet ut de rosa gardinene :-)


Nå er jeg trøtt og skal ta kvelden. Tidlig på jobb i morgen =) Ganske fornøyd med resultatet, så kommer til å sove godt håper jeg!!!


Natta!!!

lørdag 26. november 2011

1. søndag i advent

Nå starter vi nedtellingen :-)
Lillegutt er yr av forventning og de fire adventslysene står klare på bordet. Stjerna og lysene er på plass i vinduet. Så nå kan adventstiden bare komme igang.
Jeg er ikke av dem som har lilla i adventstiden. Har aldri vært det.... Så her i gården kjører vi hvite lys også til advent. I tillegg liker jeg det enkelt uten for mye stasj. Et avlangt fat, og metalltall på lysene så er det nok for meg...


Vi gleder oss masse til "Jul i blåfjell" setter igang på nrksuper på torsdag, og kommer til å følge med på Turte og Tvilling hele adventstiden. Lillegutt har vært på kino og sett "Jul i blåfjell 2." Så han har fått en forsmak på blånissene allerede.


Jeg gleder meg masse til jul. Blir stas å pynte i eget hjem. Har lyst til å ta fram pynten med en gang jeg!!! =) men har ikke tradisjon for å pynte før lille julaften. Tenker hvert år at i år skal jeg starte tidligere. Synes det blir så koslig med julepyntet hus, så skulle gjerne pyntet litt tidlig =) Kanskje blir det slik i år???



Gardinene er ikke ferdig sydd enda, så de får vente til neste helg kanskje??? Da håper jeg at jeg har klart å sy litt på dem =)
Blir skikkelig nedtur om de ikke blir slik jeg ønsker nå... Brukt mye tid på de forb.... blondene. Snakk om tidkrevende hekling. Smått sjø!!!!

Men har bestemt meg for at det skal bli bra!!!! =)=)=)

Ønsker alle en riktig fin 1. Søndag i advent i morgen!



torsdag 24. november 2011

Julekort..

Tiden går ganske så fort nå. I dag er det bare en måned igjen til julaften, så det var bare å hive seg igang med årets julekort. Jeg hadde tenkt å velge den lettvinte varianten med ferdigtrykte kort. Men jeg klarte vel ikke helt å gjennomføre den planen..
Var innom panduro sin nettbutikk og fant materialpakken til disse kortene og måtte bare kjøpe den =) 
Pakken kom for to uker siden, og den har bare ropt på meg for at jeg skal ta fatt på klippinga og liminga. Måtte bare bli ferdig med noen andre prosjekter først. =)
 712073
Her er et knippe av de ferdige kortene...






 Lillegutt var hjemme sammen med meg på fridagen min, og han ville også klippe og lime sammen med meg. Jeg har ganske mye liggende av tidligere kort og scrappeprosjekter, så han fikk boltre seg litt han også =) 


Konsentrert og fornøyd!!!!







Slik ble hans resultat!!




Ønsker alle en riktig god helg!!
Vi får besøk og skal bare kose oss!!

søndag 20. november 2011

Ny genser til Marie!!!

Da var Mariusgenseren ferdig. Til helgen kommer Marie og mamma'n hennes, og da skal genseren overrekkes. Har styra litt for å få maskeantall og mønster til å passe, men knekte koden og da gikk det som en drøm!! Synes rundfelling var genialt. Første gangen jeg har prøvd, og det skal garantert ikke bli den siste!!


Nå gjenstår det bare at Marie får prøvd genseren og at den passer!!!! 



Ha en flott uke!! 
 Om en uke er det 1. søndag i advent!! 
Jeg gleder meg til å ta fram adventslys og stjerner =) 
Da skal ingen krok være mørk... 

Og... 
Jeg har fortsatt noen blonder jeg ikke er ferdig med!! Så denne uka blir det blondehekling =)


torsdag 17. november 2011

Pauseprosjekt!!!

Jeg strikker Mariusgenser alt det jeg orker, men i dag var jeg på bytur. Da måtte jeg selvfølgelig komme hjem med noe spennende som ikke kunne vente!! Så måtte bare ha et lite pauseprosjekt i dag!!!




Nå har jeg hatt så mange småprosjekter en stund, så det har samlet seg opp endel restegarn... Dette ligger litt her og litt der, så jeg hadde behov for å få samlet det på et sted. Det blir aldri brukt, da jeg ikke har oversikt over hva jeg har :-) Men nå håper jeg min nyeste anskaffelse kan bidra til at jeg finner på noe lurt med garnet!!!


Jeg streifet innom en hærlig blogg, og fikk se en kurv som var heklet av stoffremser. "Garnet" heter Hooked Zpaghetti. Det er rester fra moteindustrien som er omgjort til tynne tøy-remser man kan bruke til masse stilig interiør. Jeg måtte bare ha tak i slike ruller. Har streifa rundt på nett og funnet noen nettbutikker som selger. Panduro har også noe de kaller trikotgarn som er noe det samme som dette.
OG; på Husqvarna i Namsos hadde de jammen meg mange ruller av dette morsomme "garnet" =)=) så to ruller ble med meg hjem i dag. =)=)
Brukte heklenål nr 12, så det er store masker og det går fort å hekle...


Bloggen jeg fikk ideen fra er G-Annettes kreativiteter og den finner du her.






Skulle gjerne hatt kurven litt høyere, men brukte opp alt på rullen (ca 400g). Så tenkte at jeg kunne forlenge med en hvit kant på toppen hvis jeg får tak i hvitt en gang. Det som er spennende med disse stoffremsene er at man ikke vet hva som finnes. Man får ikke tak i samme farge og mønster som forrige gang!!!

Har en litt større rull med lyse blått, så det kan godt hende jag lager en kurv til, hvem vet hva man finner på. =)

Ønsker alle som er innom en fin helg!! 
For i morgen er det jammen fredag igjen!!

lørdag 12. november 2011

Tante sin lue...

Gode snille jenta til tante har strikka lue til meg til bursdagen min.
Blir rent stolt her jeg sitter. Måtte bare blogge den altså. Hun har brukt en Quick Knit. 
Det er vesentlig for historien at jenta fyller 6 år i januar =)
021755

Her er lua; spreke farger og litt rosa. Det liker tanten =)



Tusen, tusen takk til Mari

Klem fra tante!!!!

Muffinsbaking...

Nå måtte jeg til pers igjen...
Det har vært bursdag i huset og baking ble nødvendig. 
Jeg slo til med cupcaces denne gangen og ville utfordre meg selv med å ikke kjøpe en pakke med kakemix...


Cupcakes - lag dem selv! Ingrid Hancock Bjerknes

Har denne boken og fant en oppskrift på karamell og vaniljemuffins som jeg prøvde meg på!!

Og jeg klarte det igjen...
Muffinsene rant over sine bredder. Jeg har en tendens til å fylle formene for mye, så mye havner på plata. De ble luftige og fine, men kanskje i overkant fluffy. De smuldrer i stykker. Håper de har "satt" seg litt mer nå når de har stått over natta.
Spissene til sprøyteposen min er også for små, så jeg får liksom ikke den rette "svungen" når jeg sprøyter frostingen... 
Ja, ja... øvelse gjør mester. Tror jeg skal skaffe meg nye spisser til sprøyteposen!! ;-) for det er selvfølgelig utstyret, og ikke bakeren det er noe feil med =)



Men jeg gir meg ikke!! En dag må jeg jo klare å knekke bakekoden????

Ha en fantastisk lørdag!!

Mariusgenser!!

Nå er det ei flott jente som skal få en genser. Mamma'n hennes spurte om jeg kunne strikke genser til datteren, og siden det er en god venninne så sa jeg selvfølgelig JA!! Ønsket var en lilla genser og det skal selvfølgelig Marie få :-)
Valget falt på den tradisjonelle Mariusgenseren.
Jeg skal også å strikke med rund sal... Så håper jeg at jeg lykkes =)





Jeg gikk til anskaffelse av garn og er ved friskt mot.
Lilla, hvit og brun ble fargevalget :-) Tror det blir en artig variant til den blå, hvite og røde som er standard...
Valgte Falk fra Dalegarn. De har fått en ganske ny lillafarge iflg hun i butikken og den likte jeg =) og heldigvis likte de som skal ha genseren den også.





Gleder meg til å komme igang =)
Håper også Marie (og mamman hennes) blir fornøyd og at Marie vil bruke genseren!!


Nå måååå jeg bli ferdig med bodyene, så jeg kan komme igang. Bare to små armer igjen nå =)

fredag 11. november 2011

Stearinlys til Jul!!

Hurra!!! 
Nå har endelig pakka jeg bestilte fra Panduro kommet. Der er det lysdekor, julekort og tøymerker (transfers) som skal på de nye kjøkkengardinene mine =)


Jeg har skaffet meg flere klistremerker for å feste på lys. Så i år "lager" jeg julelysene selv. Jeg kjøper hvite kubbelys og dekorerer dem slik jeg liker dem. Får jo også kjøpt mange ulike varianter av disse lysne. Men veldig morsomt å gjøre det selv :-)
Viktig at man kjøper helt slette lys, og ikke noen med riller og mønster i. Resultatet blir finest da!!




Jeg er helt i gang med juleforberedelsene jeg =) 
Er nesten i boks med julegavene også. Kjennes bra, så når Desember kommer skal lillegutt og jeg bare kose oss!!

Ha en fin helg!!
Her i huset blir det bursdagskaffe med familien i helgen. Blir hyggelig det :-)

torsdag 10. november 2011

Adventskalender!!

Er man en god mor om man ikke lager pakkekalender til barnet sitt??


Synes det tar litt av jeg. Har de minste barna noen glede av det?? 24 pakker med bare dill og dall eller kjøper man ordentlige pakker slik at kalenderen koster skjorta??
Jeg synes dette er kjempevanskelig. Lager man kalenderen for barnas eller for sin egen del?? Kjenner jeg har masse tanker om dette for tiden. Lagde pakkekalender i fjor. Pakket inn ting han likevel trengte. Nye votter, shampo, en strømpebukse, juleklærne etc... Men likevel synes jeg ikke det var verdt det!! Tid tok det også!! 


Nei, i år gjorde jeg det veldig enkelt for meg selv. Jeg kjøpte legokalender. Det er jo på en måte en pakkekalender det også. Og til slutt får han mange figurer som han kan innlemme i en liten, men gryende legosamling. 
OG: jeg slipper å stå en hel kveld å pakke inn små pakker, i tillegg til julegavene som etterhvert skal pakkes inn. 
Nei, da velger jeg heller å bruke tiden på å bygge lego sammen med lillegutt jeg =) 


Lego City Adventskalender, 7553

Så konklusjonen min er at det er hva vi; lillegutt og jeg gjør sammen som er avgjørende =)

PS!! Tror ikke jeg er en dårlig mor altså, men hører så mange snakke om adventskalendergreia, at jeg måtte innom den tanken før jeg fort og greit landa på mitt valg for hva som er viktig for oss!! 
Ingen kritikk til de som velger å lage selv altså =) Ære være dere for at dere tar jobben!!!

Ha en fantastisk kveld =)

søndag 6. november 2011

Blonder...

Jeg har klart det igjen...


Begynt på nytt prosjekt før jeg er ferdig med et annet.
I natt har jeg planlagt kjøkkengardiner. Så i dag tidlig spratt jeg opp og begynte å designe mine egne blonder. 
Disse skal bli knyttebånd + blondekant på gardinene. 
Morsomt å lage de selv. Fant ikke blonder som var "grove" nok. Bare sånne tynne  blonder og når de skal knytes blir det for "skjørt"
Dermed var det bare å finne fram heklenåla!!


Hekler de i riktig lengde (35 cm)  Og må lage 16 stk slike;





lørdag 5. november 2011

Litt ny julepynt til jul...

Jeg er i ferd med å legge bort den røde julen... I år har jeg gått over til å innføre hvit julepynt + glass/ transparent pynt. Skal fortsatt ha noe av det røde, men den blir tonet ned ganske så mye. Så juletreet mitt som alltid har hatt røde juletrekuler får nå innslag av hvitt og glass. Og den hvite pynten har jeg laget selv selvsagt :-)
Eller heeeelt rett; jeg har kjøpt hobbypakker på Panduro som jeg har satt sammen selv. Slapp å tenke veldig hardt på hva jeg skulle lage da framgangsmåte står utførlig i "oppskriften" som følger med :-)


Og kjenner jeg meg selv så blir det vel til at jeg kjøper litt også...

Det er så koselig å sitte å pusle med disse tingene. En varm tekopp ved siden av seg og masse stearinlys som brenner. Da koser jeg meg altså!!!!





8 små prismeengler har sett dagens lys. Disse var veldig enkle og 
ferdig på 1-2-3...




Flere prismeengler har blitt til, og denne gangen inni en runding av hvite perler og med litt blonder :-) 

Blir stas å pynte juletreet med disse altså!!

Ha en fin helg!!

torsdag 3. november 2011

Alenehelg...

Nå lader jeg opp til en alenehelg igjen!!


Det er litt sånn at når jeg har en helg for meg selv har jeg masse prosjekter jeg gjerne skulle ha fått gjort noe med. Denne helgen skulle jeg ha fått sydd opp to sett med gardiner, vaska hus, rydda og vaska rommet til lillegutt, organisert på bod/hobbyrom, strikka masse på bodyene jeg holder på med, handla et par julegaver, vaska flere maskiner med klær, rydda i uteboden, gått på besøk, tatt igjen litt jobb, rydda i klærne til lillegutt, rydda i esker med hobbyting, gått igjennom en stor stabel med papirer, vaska vinduer utvendig, vaska bil innvendig og utvendig, malt den ene tapetveggen i stua, og enda er det sikkert mange ting jeg godt kunne ha gjort noe med!! 


Jeg skal være fornøyd hvis jeg kan krysse av tre - fire ting på lista mi :-)
For jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at jeg sikkert kommer til å finne på noe heeelt annet enn det jeg burde ha gjort. Men har hørt at helgen ikke bare er burde, burde så da så...


Det er på tide å bytte ut de rosa gardinene på kjøkkenet...
Og planen er å ha hvite gardiner til jul/ vinteren... Skal fikse litt på de selv og håper det blir slik jeg ønsker meg det :-) Hvis jeg ikke finner noe egnet så syr jeg kanskje noen selv... Uansett det innebærer noen meter med blonder... Så får man smøre seg med tålmodighet og se...


Har to vegger med denne tapeten på stua, og synes det blir litt mye!! Den er veldig urolig og hard med svart/ hvit som kontrast.
Derfor burde denne veggen fått en runde med maling. Resten av stua er malt i fargen Chi.




Men viktigst; jeg skal sitte med beina rett ut i sofa'n og bla i julegleder og juleideer, så får jeg sikkert maaange ideer til ting jeg kan lage og stelle med fram mot jul!! :-)

Ha en strålende november dag!
Det skal i hvertfall jeg.